Wip de tegels uit uw tuin

De gemeente Goes moedigt inwoners de komende tijd extra aan om tegels in de tuin te vervangen door groen. Om inwoners een handje te helpen, haalt de tegeltaxi van de gemeente in de week van 26 tot en met 30 juni gratis tegels op. Deelnemers maken ook nog eens kans op een cadeaubon voor planten en bloemen.

Groener en aantrekkelijker
Minder tegels en meer gras, bloemen, boompjes en geveltuintjes zijn beter voor het klimaat. Het zorgt ervoor dat regenwater sneller de grond in gaat en voor minder hitte op hete dagen. Ook maken we het prettiger voor vogels, insecten en andere dieren.

NK Tegelwippen
Goes heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen 2023. Iedereen in Goes kan meedoen en zo veel mogelijk tegels vervangen door groen. Wethouder Joan Veldhuizen: ‘Door tegels te wippen uit uw tuin, helpt u Goes vergroenen en draagt u bij aan een gezondere leefomgeving. Zo hebben we ook minder last van de gevolgen van extreem weer.’

Tegeltaxi in juni en oktober

Om inwoners (letterlijk) een handje te helpen, zet de gemeente een gratis tegel ophaalservice in. In de week van 26 tot en met 30 juni 2023 haalt de buitendienst gewipte tegels gratis op. Een tweede ronde volgt in oktober: van 23 tot en met 27 oktober 2023. Aanmelden voor de tegeltaxi kan via het online formulier op www.goes.nl/tegelwippen-2023.

Cadeaubon voor groen

Onder de deelnemers van de tegeltaxi verloot de gemeente vijf cadeaubonnen voor groen. Zo kan de tuin meteen ingericht worden met nieuwe planten en bloemen!