TIJDELIJK FIETSPAD VOORLANGS ZLM GEBOUW

TIJDELIJK FIETSPAD VOORLANGS ZLM GEBOUW KAN DOORSTROMING SPITSVERKEER OP RONDA GOSAPLEIN EEN HANDJE HELPEN

Twee jaar geleden heeft onze partij al gepleit voor een fietspad voorlangs het ZLM gebouw om het autoverkeer op en rond de beide verkeerspleinen, Tiendenplein en het Ronda Gosaplein, in de spits vlotter te laten doorstromen.
De gemeenteraad vond dit destijds een goed plan en de voorbereidingen zijn gestart. Nu na twee jaar ziet het ernaar uit dat het fietspad er eindelijk gaat komen. Na het zomer reces zal een voorstel naar de gemeenteraad komen om een tijdelijk fietspad aan te leggen voorlangs het ZLM gebouw.
Tijdelijk om verschillende redenen, men is nog aan het zoeken naar een definitieve oplossing voor de verkeersproblemen rond deze rotondes en het is nog niet zeker of deze oplossing dan mee zal worden genomen in dit plan.
Het is dus nu verstandiger om te kiezen voor een tijdelijk fietspad, bestaande uit tegels i.p.v. asfalt. Mocht het pad geen deel gaan uitmaken van de definitieve oplossing dan is het makkelijk weg te halen zonder veel schade aan de in de nabijheid staande bomen aan te richten.

 

Huidige situatie