PARTIJ VOOR GOES OP WERKBEZOEK BIJ SAV

13 september 2023 heeft de fractie van de Partij voor Goes een werkbezoek gebracht aan de SAV.

Directeur Leonard Koppelaar geeft uitleg aan Fractievoorzitter Gonneke de Boe-Hoogerland en steunfractielid Patrick Geus. ( foto Ferdi Korsuize )

Het bedrijf SAV, Sleutelen Aan Vermogen, biedt jongeren met een beperking de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen op een manier zoals zij dat als prettig ervaren. Bij SAV is de aandacht voor de persoon, zoals zij zelf op hun website al aangeven, net zo belangrijk als het werk dat zij verrichten.

Wie bij SAV werkt is een medewerker en geen client bij een dagbesteding. Deze medewerkers worden ondersteunt door een vijftal, meest op parttime basis werkende , begeleiders.

Deze medewerkers verrichten bij SAV meerdere werkzaamheden, naast een poetsbedrijf is SAV ook een recycle bedrijf van oude meubelen en fietsen. Van oude materialen worden weer nuttige meubels en woonaccessoires gemaakt en oude fietsen worden opgeknapt.

Fiets werkplaats ( Foto Ferdi Korsuize )

Het bezoek zelf begint in de vergaderkamer waar een prachtige vergadertafel van enorme afmetingen en gewicht, vervaardigt door de medewerkers van SAV van oud pallet hout, meteen de aandacht trekt. Na de koffie, waarbij we worden geïnformeerd over het reilen en zeilen van het bedrijf gaan we de werkplaats zelf in waar de medewerkers aan het werk zijn. Het mooie van dit bedrijf is dat iedereen doet wat hij kan, hier wordt uitgegaan van de medewerker zijn mogelijkheden.

Na de rondleiding nemen we afscheid van dit mooie bedrijf met nog wat huiswerk op zak.

Computer demontage werkplaats ( Foto Ferdi Korsuize )