NIEUWE BURGEMEESTER VOOR GOES

De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond 30 november 2023 de heer Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting zal hij begin februari 2024 worden benoemd.

De heer van den Bos, is bekend in en met de Zeeuwse politiek, hij was van 2014 tot 2020 wethouder namens de SGP in de gemeente Schouwen-Duiveland. Hij is in 2020 burgemeester geworden in Urk.

Naar het oordeel van de raad paste de heer van den Bos het beste in het profiel dat door de raad en met inbreng van de Goese burgers, was vastgesteld. In dit profiel werd gevraagd om een aansprekend persoon met uitstraling en natuurlijke autoriteit. Iemand die mensgericht, open en benaderbaar is en Goes kan vertegenwoordigen tussen inwoners en in de bestuurlijke netwerken.

De heer van den Bos laat in een eerste reactie weten het een hele eer te vinden dat hij is voorgedragen door de Goese gemeenteraad en ziet ernaar uit om hier aan de slag te gaan.

De voordracht zal worden aangeboden aan de minister van binnenlandse zaken in het verdere proces om de benoeming definitief te maken.