Mural-kunstwerk op het Goese Lyceum

In juni tovert kunstenaar JanIsDeMan de muur van het Goese Lyceum aan de Bergweg om tot kunstwerk. Voor de kunstenaar aan de slag gaat, verven leerlingen van de richting Bouwen, Wonen en Interieur zelf een onderlaag op de muur.

Graffitikunstenaar Jan Heinsbroek maakt al meer dan twintig jaar muurschilderingen in Nederland en in het buitenland. Eén van zijn bekendste werken staat in Utrecht. Dit is een levensgrote boekenkast, gevuld met de favoriete boeken van de buurtbewoners. Op de website van JanIsDeMan vindt u voorbeelden van zijn werk: Jan Is De Man – Niet Zeuren Maar Kleuren.

Het ontwerp voor de muur van het Goese Lyceum blijft een verrassing. De leerlingen zorgden voor inspiratie voor de kunstenaar. Zij zonden woorden in waar zij aan denken bij de school en de opleidingen op het Pontes.

Alle murals
De indrukwekkende kunstwerken op verschillende gevels in Goes zijn inmiddels een vertrouwd zicht voor bewoners en bezoekers. Op de website ziet u de locaties van de 24 mural-kunstwerken: Mural Goes | Goes is Goes. Het muralproject is een project van de Culturele Raad van de gemeente Goes.