KLEDINGBON VOOR KINDEREN UIT EEN GEZIN MET WEINIG GELD

Kinderen in de groei hebben regelmatig nieuwe kleding nodig. Dat kost geld en is niet altijd beschikbaar bij gezinnen met een laag inkomen. Bevelandse gezinnen met weinig geld geven aan dat ze vooral behoefte hebben aan voldoende kleding of schoenen voor hun kinderen. Daarom start de gemeente Goes speciaal voor deze kinderen met een kledingregeling.

Als kinderen onvoldoende kleding of schoenen hebben, is het risico op sociale uitsluiting groter. Het kan ervoor zorgen dat kinderen negatief over zichzelf denken, waardoor ze onzeker worden. Ook kunnen gevoelens van schaamte en jaloezie ontstaan, omdat leeftijdgenoten meer en betere kleding hebben.

Af en toe nieuwe kleding maakt voor veel van deze kinderen een groot verschil! Daar willen we als gemeente graag een bijdrage aan leveren. Daarom zijn we gestart met de kleding bon, zodat kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdgenootjes en ze niet buiten de boot vallen’, aldus wethouder André van der Reest.

Fashioncheque

Ouders met een laag inkomen kunnen bij Stichting Leergeld Oosterscheldregio een kleding bon aanvragen voor hun kinderen van 4 tot 18 jaar. Deze bon heeft een waarde van 150 euro en is in de vorm van een Fashioncheque. Er is bewust gekozen voor een Fashioncheque, omdat deze bij een groot aantal winkels en webshops is in te leveren. Kinderen (of hun ouders) kunnen dus zelf beslissen waar ze hun kleding of schoenen willen kopen. Daarnaast is het zelf kunnen ‘shoppen’ belangrijk voor de eigenwaarde van het kind of tiener.

Aanvragen

Stichting Leergeld voert deze regeling namens de gemeente uit. Een Fashioncheque aanvragen kan via het formulier op www.leergeldoosterschelderegio.nl(link is extern), onder het kopje ‘Doe een aanvraag’. Ouders of hulpverleners kunnen met vragen contact opnemen met Jacomien Burgs. Zij is coördinator bij Stichting Leergeld Oosterschelderegio en bereikbaar via telefoon 06-38 93 03 71 of e-mail info@leergeldoosterschelderegio.nl.

Uitbreiding regelingen

De kledingregeling voor kinderen is één van de regelingen die de gemeente Goes inzet om mensen met weinig geld te helpen. Naast de eerdere uitbreiding van de zwemregeling, het babystartpakket en de deelname aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, werkt de gemeente de komende periode aan een verdere uitbreiding van regelingen. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving.