GOESE COALITIE GESTRAND

Op 19 september 2023 moesten wij helaas via de mail vernemen dat onze coalitiegenoot Nieuw-Goes zich niet meer in de huidige coalitie thuis voelde en daarom zich terug trekt uit de coalitie.

Als reden voor hun vertrek gaven zij aan dat er naar hun gevoel veel achter gesloten deuren werd besloten, men zich als coalitie partner niet serieus genomen voelde en dat zij hun eigen partij gezicht onvoldoende naar buiten konden brengen. Iets wat, door Nieuw-Goes met name genoemd, naar voren kwam in het feit dat er niet werd getolereerd dat er een afwijkend standpunt werd ingenomen bij bepaalde onderwerpen.

De Partij voor Goes en ook de andere fractievoorzitters van de overgebleven coalitiepartijen geven aan zich in de geuite punten niet te herkennen. Zoals de fractievoorzitters aangaven, wij hebben geen geluiden van Nieuw-Goes gehoord van deze strekking in de afgelopen tijden en het debat werd naar onze mening altijd in alle openheid gevoerd.

Wij betreuren deze gang van zaken ten zeerste en hopen snel uit deze impasse te komen. Ondertussen wordt er door de partijen gesproken hoe wij dit met zijn allen gaan doen gaan doen. De Partij voor Goes en ook de andere coalitiegenoten hebben aangegeven vertrouwen in elkaar te hebben en ook met elkaar verder te willen. Hoe, dat zal uit overleg moeten blijken.

Nadat Nieuw-Goes zich had teruggetrokken uit de coalitie heeft wethouder Martijn Vermeulen ook zijn ontslag ingediend. We willen hierbij Martijn bedanken voor de samenwerking de afgelopen tijd en hem veel succes wensen in zijn verdere carrière.

Wij houden u verder op hoogte,