EXTRAATJE VOOR MANTELZORGERS IN GEMEENTE GOES

De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om 75 euro. Dit bedrag vraagt de zorgvrager (de persoon die verzorging krijgt van de mantelzorger) aan. Het is bedoeld om mantelzorgers een blijk van waardering te geven.

Het is aan de zorgvrager om te bepalen hoe hij of zij het bedrag besteedt. Zo geven sommigen het geldbedrag direct aan de mantelzorger, terwijl anderen de mantelzorger trakteren op een etentje of een ander leuk uitje.

Mantelzorgwaardering aanvragen
De aanvrager vult het formulier in en ondertekent het. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. Wie liever een papieren formulier invult, kan een aanvraagformulier afhalen bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO. Het bezoekadres is ‘s-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. De ingevulde aanvraagformulieren kunnen enkel bij SMWO worden ingeleverd.
Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding is van 1 februari 2023 tot en met 31 maart 2023 aan te vragen. Een zorgvrager vraagt één waardering aan. Meer informatie en het digitale formulier om de mantelzorgwaardering aan te vragen, vindt u op: www.goes.nl/mantelzorgwaardering.