Eerste tiny house in Goes

Op 17 oktober 2023 wordt het eerste tiny house in de gemeente Goes geplaatst. Aan de Tiendendreef komen in totaal elf duurzame en compacte woningen. Het plan komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Goes en een initiatiefgroep. Wethouder Joan Veldhuizen is blij met deze ontwikkeling: “De tiny houses dragen bij aan een nieuwe en duurzame manier van wonen met een minimale impact op de natuur en de omgeving.”

De gemeente Goes en de initiatiefgroep hebben samen een plan gemaakt voor het plaatsen van elf tiny houses. In juli 2022 stelde de gemeenteraad van Goes het bestemmingsplan voor de tiny houses vast. Het afgelopen jaar maakte de gemeente de grond bouwrijp. De kopers van de kavels bouwen ieder hun eigen tiny house naar eigen ontwerp.

Aanstaande dinsdag is het zover en wordt het eerste huisje vanuit een loods met een hijskraan op de definitieve plek neergezet. De bewoner kan er naar verwachting vanaf de eerste week van november echt gaan wonen. De komende periode volgen de andere tiny houses.

Tiny Forest
In totaal komen er elf tiny houses van maximaal 50 vierkante meter en maximaal 6 meter hoog. Ook is er ruimte voor een eigen tuintje. Naast het perceel voor de tiny houses is in 2021 al een tiny forest van 240 vierkante meter aangelegd. Leerlingen van de naastgelegen school De Kring helpen met het onderhoud.