Al bijna 500 zorgvragers uit Goes zetten hun mantelzorger in het zonnetje

De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een
extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Dit bedrag vraagt de zorgvrager (de persoon die verzorging krijgt van de mantelzorger) aan. Het is bedoeld om mantelzorgers een blijk van waardering te geven. Inmiddels hebben bijna 500 mensen de waardering aangevraagd.

De gemeente Goes spreekt met de mantelzorgwaardering haar waardering uit voor alle mantelzorgers die de gemeente telt. De tussenstand staat op dit moment op 490 aanvragen.

Mantelzorgwaardering aanvragen
De aanvrager vult het formulier in en ondertekent het. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. Wie liever een papieren formulier invult, kan een aanvraagformulier afhalen bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO. Het bezoekadres is ‘s-Heer Elsdorpweg 12 te Goes. De ingevulde aanvraagformulieren kunnen enkel bij SMWO worden ingeleverd.

Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding is van 1 februari 2023 tot en met 31 maart 2023 aan te vragen. Een zorgvrager vraagt één waardering aan. Meer informatie en het digitale formulier om de mantelzorgwaardering aan te vragen, vindt u op: www.goes.nl/mantelzorgwaardering.