Gemeenteraad 14 maart 2019. Toespraak Marianne van Heugten over Henk

 

Het bericht van het overlijden van Henk kwam hard aan.

 

Ik heb er eigenlijk nog steeds geen woorden voor. Het is ook zo onwezenlijk . Henk was nog zo actief, stond nog volop in het leven, dat je niet kan bevatten dat dit ineens voorbij is.

 

Ik heb ruim 30 jaar met Henk mogen samenwerken.

 

Eerst binnen de Partij van de Arbeid waarin hij mij de eerste stappen in de politieke arena leerde zetten. Want zeg je politiek dan zeg je Henk. En de laatste jaren nog steeds samen, maar nu binnen de Partij voor Goes. Henk genoot als geen ander van het politieke spel. Hij was er ook heel bedreven in. Wist wanneer je mensen aan moest spreken maar ook wanneer het beter was om te zwijgen. Hoewel dit laatste moeilijk voor hem was. Hij gaf liever luid en duidelijk zijn mening. Maar hoe groot zijn mond soms ook was; Het kwam altijd recht uit zijn hart. Hij zette zich altijd in voor de mensen in de samenleving die het wat moeilijker hadden. Hij was altijd op zoek naar oplossingen voor deze groep.

 

Naast de politiek was Henk altijd actief binnen diverse verenigingen in Goes. Zowel bestuurlijk als actief uitvoerend. Henk was altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. Het is dan ook niet voor niets dat heel Goes Henk wel kent.

 

De afgelopen jaren heeft Henk zich sterk gemaakt voor de Partij voor Goes. De partij die hij mede oprichtte nadat hij zich binnen de Partij van de Arbeid niet meer thuis voelde. Hij heeft die stap met moeite genomen maar wel uit volle overtuiging. En hij heeft zich volledig ingezet om de Partij voor Goes op de kaart te zetten. De inzet van Henk hebben wij binnen de partij voor Goes altijd bewonderd. Henk was altijd overal bij betrokken. Zijn enthousiasme was- en is- binnen onze partij een voorbeeld om in de toekomst mee verder te gaan.

 

Henk was ook al bezig met de komende raadsverkiezingen. Bedacht al allerlei strategie├źn en campagneactiviteiten. Het zal vreemd zijn deze plannen nu zonder Henk uit te gaan voeren. Maar we zullen proberen zijn idealen en gedachten de komende tijd voor het voetlicht te brengen. Maar we zullen Henk hierbij vreselijk missen. Goes zal Henk gaan missen.

 

Marianne van Heugten